CV İçin Özgeçmiş Nasıl Yazılır

CV için özgeçmiş nasıl yazılır günümüz de internetin hızla gelişmesi ve bilgiye ulaşmanın kolaylığı iş arayan adayların CV oluşturmasına olanak tanımaktadır. Özgeçmiş yazarken belli kurallar çerçevesinde ve kriterlere uyulduğu sürece iş aramanız ve iş bulmanızda ki süreç kısalacaktır. Hazır CV şablonları için profesyonel anlamda web siteleri bulunmaktadır. Bu online cv sitelerinden destek alarak insan kaynakları departmanının ilgisini çekebilirsiniz. Başvuru yapacağınız yere göre de CV ve özgeçmiş oluşturmak daha iyi olacaktır. Her başvuru yaptığınız şirket çalışma alanına göre özgeçmiş oluşturun.

Özgeçmiş nasıl yazılır

– Özgeçmiş oluşturacağınız alan da bilgilerinizi kronolojik sıraya göre belirtin
– Okunabilir olmasına özen gösterin örneğin (Times, Arial, Calibri gibi) font kullanabilirsiniz
– Önce kişisel bilgiler (ad-soyad, doğum tarihi, adres, iletişim bilgileri), ikinci olarak kronolojik şekilde eğitim bilgileri, iş deneyimi ve varsa ayrılma nedeni verilmeli, üçüncü olarak kişisel ilgi ve becerilerden bahsedilmeli (kurs, sertifika, dil, bilgisayar programları), dördüncü olarak referans bilgisi eklenmeli ve en son kısa bir bu şirkette neden çalışmak istediğiniz anlatan kısa ve net cümleler kurabilirsiniz.

– Özgeçmiş için resim koymanız uygun olur. Çünkü değerlendirme sürecinde resimler akılda kalıcı bir iz bırakacaktır. Dış görünüşünüze önem verdiğinizi bu profil resmi bile en azından gösteriyor olacaktır.

Özgeçmiş yazarken CV’de kısa cümleler kullanın, nokta virgül ilişkisine dikkat edin. Uygun dil ile anlatım yapmanız sizi avantajlı duruma getirir. İnsan kaynaklarının olması süreçte işe alımda zorluk yaşatabilir çünkü değerlendirirken bir çok kriteri göz önüne alırlar. Ancak işe alımı işverenin bizzat kendisi yapıyorsa cv ile departman ilgilenmiyorsa burada özgeçmiş daha çok işinize yarayacaktır. Kısa özgeçmiş olmasını istememizin sebebi işverenlerin ve ik’nın uzun yazılardan çabuçak sıkılması ihtimalini egale etmektir.

– Kısa özgeçmişte özellikle pozisyon odaklı bilgilerin ağırlıkta olması önemlidir. Uzun uzadıya kişisel bilgilerden bahsetmek, konuyu dağıtmak özgeçmişin uzun olmasına neden olur. Daha büyük bir firmada bu tür bir özgeçmiş daha etkileyici olabilecekken, küçük firmalarda kısa özgeçmiş daha fazla ilgi çekecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir